Aantal personen: 4
4 gedroogde shii-takes, geweekt in water en in vieren gesneden (weekwater
bewaren)
100 gr champignons in plakjes
100 gr in de lengte doormidden gesneden babymaïs
100 gr bloemkool in stukjes
100 gr witte kool in grove stukken
50 gr afgehaalde sugar snaps (zoete peultjes)
50 gr taugé
1/2 theelepel zout
1 eetlepel sojasaus
1/2 theelepel suiker
1 eetlepel fijngehakte knoflook
1/2 dl plantaardige olie
Verhit de olie in een wok, voeg de knoflook toe en bak die goudbruin.
Voeg de shii-takes en de bloemkool toe en roerbak tot ze beetgaar
zijn.
Voeg de champignonplakjes, maïs, kool, sugar snaps, zout, sojasaus en
suiker toe en doe er wat van het weekwater van de shii-takes bij.
Roer alles goed door en breng het voorzichtig aan de kook.
Voeg tenslotte de taugé toe en laat nog even bakken.
Serveer met pandanrijst.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |